Poziv na CROSPIRIT event 2025

Pozivamo vas na jedinstveni CROSPIRIT event, koji će se održati u utorak, 28. listopada 2025. godine, u Restoranu Lido na Jarunu (Aleja Matije Ljubeka 25, 10000, Zagreb).

Očekuje vas zanimljiv i bogat program – stručna predavanja renomiranih stručnjakamasterclass predavanjepromocija nagrađenih destilata i noviteta, te izložba rakija, likera i ginova uz mogućnost degustacija.
Središnji dio programa bit će dodjela priznanja destilerijama nagrađenima na CROSPIRIT ocjenjivanju.

B2B događaj za proizvođače, ugostitelje i hotelijere

CROSPIRIT event zamišljen je kao B2B manifestacija, koja okuplja proizvođače, ugostitelje, hotelijere, distributere, catering kuće i tvrtke koje nude proizvode i usluge za destilerije, obrte i OPG-ove.
Događaj je izvrsna prilika za umrežavanje, promociju i razmjenu iskustava.

Stručna predavanja

Svoja će znanja i iskustva podijeliti:

·        prof. dr. sc. Jasna Mrvčić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet na temu maceracije i bioaktivnih spojeva

·        Ozren Hrsto, dipl. ing. preh. teh., Ministarstvo poljoprivrede  na temu legislative i prijave destilerije

·        izv. prof. dr. sc. Marin Mihaljević Žulj, Agronomski fakultet na temu destilacije i problematičnih vina

Zajednički ručak

U skloppu eventa organiziran je zajednički ručak i degustacija destilata (MENU dostupan u nastavku).

Dalmatinski pršut s maslinama i dinjom
Izbor domaćih i stranih sireva s voćem i orašastim plodovima
Grčka salata s feta sirom
Salata od hobotnice s povrćem
Zapečeni zagorski štrukli
Njoke s Jadranskim kozicama i tikvicama
Fuži s tartufima
Mini Zagrebački odresci – mlado povrće na maslacu
Punjeni lungić u panceti –palenta s gorgonzolom
Teleći medaljoni u umaku od šumskih gljiva- divlja riža
Hvarska hobotnica ispod peke s krumpirom i povrćem
Punjene lignje na Istarski
Domaći kruh -Buketi miješanih sezonskih salata
Desert –štrudla od sira,jabuka i višanja -Svježe voće

Izlagači i sudionici CROSPIRIT ocjenjivanja

Proizvođači imaju mogućnost izlaganja na eventu.
Prednost imaju destilerije koje su u posljednje tri godine sudjelovale na CROSPIRIT ocjenjivanju.
Promotivna cijena izlaganja iznosi 150 EUR + pdv, a stol je potrebno rezervirati do 17.10.2025.

U cijenu su uključeni:

·        izložbeni stol,

·        jedna ulaznica (stručna predavanja, masterclass, ručak i degustacije).

📋 Prijava za izlagače i sudionike ocjenjivanja:
👉 Prijavni obrazac

💳 Uplatu je potrebno izvršiti do 24.10.2025. na:
IBAN: HR1223600001101284610
Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb
SWIFT/BIC: ZABAHR2X (za strane sudionike)
U opisu plaćanja navedite ime i prezime i/ili naziv firme.

Ulaznice za posjetitelje

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 50 EUR.
U cijenu su uključeni:

  • stručna predavanja,
  • masterclass,
  • ručak u restoranu Lido,
  • degustacije izloženih proizvoda.

 Prijava za posjetitelje:
 Obrazac za prijavu

 Uplatu je potrebno izvršiti do 24.10.2025. na:
IBAN: HR1223600001101284610
Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb
SWIFT/BIC: ZABAHR2X (za strane sudionike)
U opisu plaćanja navedite ime i prezime i/ili naziv firme

Poziv medijima

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate dodjelu nagrada najboljim proizvođačima rakija, likera i ginova – CROSPIRIT 2025.

📍 Mjesto: Restoran Lido, Aleja Matije Ljubeka 25, Zagreb
🕓 Vrijeme: utorak, 28. listopada 2025., u 14:30 sati

Novinare očekuje:

·        svečana dodjela priznanja,

·        stručna predavanja i masterclass,

·        degustacije i networking s proizvođačima, hotelijerima i ugostiteljima,

·        zajednički ručak.

🎫 Ulaz za medije je besplatan uz akreditaciju.
⏰ Rok za prijavu: 24.10.2025.

📋 Prijava za medije:
👉 Prijavni obrazac za akreditaciju